Wat houdt een wortelkanaalbehandeling in?

We reinigen het wortelkanaalstelsel om de ontsteking te bestrijden. Bij snijtanden boren we aan de achterzijde een gaatje om de ontstoken zenuw te bereiken. In een kies wordt bovenop een opening gemaakt. Daarna reinigen we het wortelkanaalstelsel, vullen we de tand en maken we hem weer dicht. Daarbij gebruiken we een operatiemicroscoop. Er worden bij deze behandeling altijd meerdere röntgenfoto’s gemaakt. Laat het dus even weten als u zwanger bent of van plan bent het te worden. Dan stellen we de behandeling uit tot na de bevalling.

Is een wortelkanaalbehandeling pijnlijk?

Een wortelkanaalbehandeling is prima uit te voeren met plaatselijke verdoving, u hoeft dus geen pijn te voelen. In een aantal gevallen is verdoving niet eens nodig. Uw tandarts overlegt daar vooraf over met u. Hij adviseert u tevens over geschikte pijnstillers, als u in de dagen na de behandeling pijn ervaart.

Vergoedt mijn zorgverzekering de kosten?

U ontvangt van ons vooraf een begroting van de te verwachten behandelkosten. In de meeste gevallen wordt een gedeelte vergoed. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.